31. 1. 2023

Termékbevezetés: hogyan lehet hatékonyan piacra lépni egy új termékkel?

Vélemények gyűjtése a termék bevezetése előtt? Te jó ég, hogy lenne ennek értelme?

Nemcsak a termék hiányosságait fogod észrevenni, hanem értékes korai értékeléseket is kaphatsz, amelyek gyorsan növelik az ügyfelek bizalmát. Főleg az úgynevezett korai alkalmazók (első vásárlói fecskék) szemében. A hógolyóhatás révén pedig további értékelések fognak érkezni.

Termékbevezetés vélemények nélkül ma már nem működik

Egy év alatt 30 000 új termék kerül a piacra. Mindegyik egyedi, forradalmi és csábító. És mégis 95%-uk megbukik. Hogyhogy? A legtöbbször a hiba a bevezetés nem megfelelő előkészítésében, az új termék vásárlóinak alapos megismerésének elmulasztásában, vagy a bizalomépítő stratégia teljes hiányában keresendő.

Hogyan kerüljük el ezt a problémát?

Kezdd el a tesztelést már a termék megjelenése előtt

Az új termékekkel kapcsolatban sok kérdés merül fel funkcionalitásukat és megbízhatóságukat illetően. Lehet, hogy teljesen beleszerettél innovációdba, és biztos vagy benne, hogy tökéletes. A szerzői vakság miatt azonban előfordulhat, ogy nem látsz meg néhány hiányosságot. A végső választ csak a valódi vásárlók adhatják meg - ők fizetnek, ők döntenek. Ezért van szükség előzetes tesztelésre, ahol valódi ügyfelek próbálják ki a terméket, normális körülmények között.

Az előtesztelés sok előnnyel jár:

  • Értékes visszajelzéseket kapsz, amelyek segítenek tökéletesíteni a termékedet. A tesztelők szívesen elmondják, hogy mi tetszik nekik, és mi nem. Az aprólékos előzetes tesztelés segít a részletek, például a csomagolás tervezésének finomhangolásában is.
  • Az előzetes tesztelés során kiderülhet, hogy a termék valóban azt teszi-e, amit tennie kell. És néha még az is előfordul, hogy az emberek más felhasználási módot találnak rá, mint amit terveztél.
  • Határozd meg azokat a területeket, ahol spórolhatsz. A termék hiányosságainak kijavításával elkerülheted a jövőbeli kárigényeket és javításokat.

"Az értékeléseknek köszönhetően gyors és hasznos visszajelzéseket kaptunk vásárlóinktól, és sokkal jobban megismertük, hogyan fogyasztják otthon a Cointreau-t. Nemcsak magabiztosabbak voltunk a likőr piacra dobásakor, hanem onnantól kezdve sokkal jobban tudtuk, hogyan fogyasztják vásárlóink a likőrt." link a teljes case study-ra
-Jiří Poláček, Brand Manager, MAST Jaegermeister CZ

A pre-testing során nélkülözhetetlen értékeléseket kapsz az induláshoz

A vásárlóknak csak körülbelül 10%-a vásárol meg egy terméket értékelés nélkül. És ebből a töredékből csak 5-10% hagy véleményt magától. Ez azt jelenti, hogy minden 100 emberből, aki látja a terméket, legfeljebb egy tucatnyian vásárolnak, és ebből legfeljebb egy rövid véleményt kapsz.

És ha ehhez hozzávesszük azt a statisztikát, hogy legalább 100 értékelésre van szükség ahhoz, hogy a review marketing teljes hatása érvényesüljön, akkor világossá válik, hogy az előzetes tesztelés során előre elkészített első értékeléscsomag nem csupán előny, hanem egzisztenciális szükségszerűség.

Engedd el a hógolyót

Ezt hólabdaeffektusnak (más néven hógolyóhatás) hívjuk, és a termékbevezetés során igencsak a javadra válik. Egy egyszerű megfigyelésen alapul - amikor a vásárlók látják, hogy egy termékről már van értékelés, ez őket is arra készteti, hogy véleményt hagyjanak. Ezáltal a vélemények száma gyorsan nőni fog.

Hogy ez hogyan működik a gyakorlatban, az egyik esettanulmányunk szépen bemutatja. Az étrend-kiegészítők tesztelése során szerzett vélemények szó szerint lavinaszerű hatást váltottak ki, amelynek köszönhetően az ügyfél még jóval a tesztelés után is minőségi organikus értékeléseket kapott, ráadásul teljesen ingyen. Röviden, gondolj úgy az előzetes tesztelésre, mint egy kezdeti befektetésre, amely a jövőben sokszorosan megtérül.

"Ez nem ér véget az értékelésekkel, hanem éppen ellenkezőleg, elkezdődik."
-Kateřina Janoušková, Digital Marketing Manager, Stada

Az első fecskék nem repülnek el, és magukkal viszik a kormoránokat is

Az “early adopterek”, vagy korai alkalmazók olyan emberek, akik szeretik kipróbálni az új termékeket, és nem félnek kockázatot vállalni. Ők lesznek az első vásárlóid - az első fecskék. Ők azok, akik először vásárolják meg a terméket, és ezzel potenciálisan a piac többi részéhez, és így más fogyasztói csoportokhoz is eljuttatják azt.

A hitelesség óriási szerepet játszik a korai ügyfélszerzésben.

És pontosan ez az a pillanat, amikor újra értékelni fogod a véleményeket. Egy kutatás szerint a vásárlók 72%-a megbízhatónak tartja a pozitív értékeléssel rendelkező terméket, még akkor is, ha nincs személyes tapasztalata vele. A 18-34 éves korosztályban ez az arány 91%. Röviden: ezek olyan számok, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ennek eredményeként az értékelések olyan golyóálló társadalmi bizonyítékot hoznak létre, amely eladja a terméket

A “social proof” a digitális marketingben hatékonyan felpörgeti az értékesítést a digitális marketingben. Egyes tanulmányok szerint a vélemények közel háromszoros konverziót eredményeztek, különösen akkor, ha azok könnyen elérhetőek az interneten.

Hogyan működik a “social proof”? Gondolj rá úgy, mint egy elismerésre, amely valódi emberek által ellenőrzött. Ha egy termékről elegendő organikus és jó minőségű véleményt találsz, amelyek minden tekintetben dicsérik azt, akkor egyszerűen nincs okod habozni a vásárlással kapcsolatban.

Szeretnéd biztosítani terméked zökkenőmentes piacralépését? Kattints ide.


Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.
A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram