Az értékelések fordítása megduplázta a számukat a Cointreau-nál

A MAST – Jaegermeister vállalat szerette volna kihasználni az online vásárlás növekvő népszerűségét a Cointreau [kuantró] narancslikőrének propagálására. Egy olyan módot kerestek, amellyel növelni tudják a kis márka népszerűségét, valamint elegendő értékelést gyűjtenek az értékesítés támogatásához.

Az Előteszteléssel (Pre-testing) 50 darab 25 év feletti tesztelőt szólítottunk meg. Az értékelések mellett számos kreatív ötlet is született a Cointreau likőr felhasználására, elkészítésére. A tesztelők minőségi fotóival együtt remek anyag állt össze a marketingkommunikációhoz.

Az összegyűjtött véleményeket pedig már csak elég volt a Testuj.to segítségével szlovákra lefordítani, és máris kétszer annyi értékelésük lett.


100

Vélemények száma összesen

Az értékelések lefordítása megduplázta a számukat.


741

Regisztrált tesztelők száma

A tesztelésre azonban csak 50 tesztelőt választottunk ki.


5320

Tekintse meg a tesztelői oldalt

Nagyon sok tesztelő kereste fel a tesztfelhívás oldalát.


92

NPS

A vásárlók márkahűségének mértéke.


Az értékelések itt találhatók:

50

értékelés

50

értékelés

Az alkohol interneten keresztüli értékesítése kemény dió

A világjárvány idején a vásárlók hozzászoktak az online vásárláshoz. Egyes termékek nagyszerűen festenek az interneten, míg mások esetében ez kissé szokatlan. Ilyen például az alkohol. Korábban még soha nem adtak el ennyit belőle online. A Cointreau francia likőr éppen ezért kereste a lehetőségeket, hogyan lehet hatékonyan alkalmazkodni a helyzethez, növelni a márkaismeretet, hogy a vásárlók hitelesnek találják, és online is bátran megvásárolják. A MAST – Jaegermeister vállalat (, amely alá a Cointreau márka tartozik,) érdeklődött a fogyasztók visszajelzései iránt is. Pontosabban az iránt, hogy látnak-e hasonlóságot a termékben más alkoholos italokkal, amelyek alkalmasak egyszerű házilag kevert italokhoz készítéséhez. A bevezetés előtt ellenőrizni kellett, hogy a vásárlók tudatosították-e a Cointreau likőr hozzáadott értékét.

A vásárló azt vásárolja meg inkább, amiről már hallott

Erre az alkalomra az Előtesztelés (Pre-testing) formájú tesztelést választottuk. Ez a módszer olyan termékek esetében alkalmas, amelyek ismertsége alacsony a fogyasztók körében, vagy még egyáltalán nem került piacra. Abban a pillanatban, amikor hivatalosan piacra dobják őket, már elegendő számú vélemény lesz a termékről, és ezáltal versenyelőnyhöz jutnak. Tesztfelhívást tettünk közzé, és nem kellett sokat várni az első tesztelők jelentkezésére. Összesen 100 értékelést gyűjtöttünk össze, visszajelzést kaptunk a likőr ízéről, növeltük az összértékesítést a kulcsfontosságúnak számító nyári időszakban, és 90 NPS-t (nettó promóter pontszám) mértünk.

MAST-Jaegermeister CZ

Több mint 80 éve gyártja a világ legkeresettebb gyógynövénylikőreit, és olyan prémium alkoholmárkák forgalmazója, mint a METAXA, a Tullamore Dew és a Grant's.
web link

Ügyfelünk véleménye:

"Aki komolyan foglalkozik az e-kereskedelemmel, annak szüksége van véleményekre. Az értékeléseknek köszönhetően gyors és hasznos visszajelzéseket kaptunk vásárlóinktól, és sokkal jobban megismerték, hogyan fogyaszthatják otthon a Cointreau-t. Nemcsak magabiztosabbak voltunk a likőr piacra dobásában, hanem sokkal jobban tudtuk, hogyan fogyasztják vásárlóink azt. Meglepődtünk, hogy mennyi változatot kitaláltak. Ez az, amivel most marketing szempontjából is jól teljesíthetünk. Igyekezetünket még a Rémy-Cointreau márka tulajdonosának genfi központjában is értékelték. Személyesen ajánlom a Testuj.to-t más országokból érkező kollégáknak, akik szintén az e-kereskedelem fejlesztését vagy prémium alkoholmárkák piacra dobását tervezik. Szeretnék köszönetet mondani a Testuj.to csapatának is a proaktív hozzáállásért, amellyel a projektet az alkoholértékesítési szegmensünkhöz igazították."

Jiří Poláček

Brand Manager

Testuj.to véleménye:

Brand Testing Club logo
"Fantasztikus volt a kommunikáció Jirkával a kampány során. Nemcsak szakmai, hanem személyes szinten is. Amikor egy megoldandó dolog merült fel, mindig mindent gyorsan beállítottunk közösen, Jiří pedig azonnal proaktív volt, és elkezdte megoldani. Volt egy vicces pillanat, amikor a Cointreau likőr akciós volt, és Jiří küldött nekünk egy szórólapot, hogy ez az, amit megvehetünk. Nagyon várjuk a további együttműködést Jiřível és a Jaegermeisterrel."

Tomáš Bušek

Community Sales Manager
Michaela Antikainen

"Tudd meg, hogyan segíthetünk neked a Brand Testing Club segítségével”

Michaela Antikainen - Sales Development Representative Brand Testing Club
A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram