4. 7. 2023

Hogyan lehet a legtöbb UGC-t generálni és kihozni a maximumot a vele járó előnyökből?

Az UGC, vagyis az ügyfelek által generált tartalom az egyik legjobb módja a termékek népszerűsítésének. Bizonyítottan növeli a konverziót, építi a márkabizalmat, mindig hiteles és az ügyfélkörre szabott. Minden márka érdeke, hogy minél többet generáljon, de nem mindenki tudja, hogyan kezdjen hozzá. Fedezd fel a legjobb stratégiákat mai cikkünkben!

Minden olyan vélemény, fotó és videó, amelyet az ügyfelek az Ön termékeivel kapcsolatban készítenek, UGC-nek számít

Az emberek akár 80%-át befolyásolják a vásárlási döntésekben, több tíz százalékkal növelik a konverziót, és gyakran akár háromszor hitelesebbek, mint a hagyományos reklámok. Mindez felbecsülhetetlen értékű marketingeszközzé teszi az UGC-t, amelyet érdemes maximálisan kihasználni. Mindenekelőtt persze tudni kell hatékonyan generálni!

Ösztönözd az UGC-t, ahol csak tudod

Ezeket a tartalmakat kérhetjük a weboldalon, hírlevélben, egy termék megvásárlása után vagy akár egy storyban a közösségi médiában. Felmérések szerint 10-ből 7 ember1 felfigyel ezekre, csak egy jól célzott felszólításra van szükségük.

Jutalmazd meg őket

Kedvezménnyel, ingyenes teszttermékkel, nullás postaköltséggel vagy egy új termék elővásárlási lehetőségével. Felmérések szerint ezek az előnyök az emberek akár 73%-át is motiválhatják2. Végezetül, ha az értekelésért cserébe megkapják a termékedet, valószínűleg újra megosztják majd azt, megsokszorozva ezzel a hatást.

A jutalomnak nem kell csupán anyagi jellegűnek lennie

Az is bevett gyakorlat, hogy egyszerűen megjelenési felületet biztosítanak a felhasználói tartalmaknak a márka profilján. The Rock például rendszeresen ezt teszi, aktívan posztol reakcióvideókat a rajongói posztjaira.

Könnyítsd meg a tartalomkészítést saját hashtagekkel

A legtöbb ember havonta 150-250 fotót és videót készít3, amelyeket aztán azonnal megoszt az interneten. Ha ezek között a termékeidről készült képek is szerepelnek, akkor módot kell találnia arra, hogy hatékonyan, de ne túl erőszakosan összekapcsold velük a márkádat. A hashtageket szó szerint erre találták ki.

Szervezz márka-nyereményjátékot

A nyereményjátékok a klasszikus marketingstratégia részei, amelyek jól segítik az UGC generálását is. Legyen szó akár egy sketch forgatásáról, a legszebb fotóról vagy a legviccesebb történetről, a siker alapja mindig:

  • Megfelelő egyensúly a jutalmak és a feltételek között. A vásárlónak úgy kell éreznie, hogy a részvétel megéri.
  • Egyértelmű szabályok.
  • Teljesen átlátható és igazságos értékelési rendszer.
  • Szigorú határidők.

Dolgozz mikro- és nanoinfluencerekkel

A nano- és mikroinfluencerek általában olyan emberek, akiknek 100 - 10 000 követője van a közösségi médiában. Gyakran organikus közösségi alkotók, akiknek még sikerül állandó kapcsolatot tartaniuk a közönségükkel, és munkájukat hitelesebbnek fogadják el, mint a nagyobb nevekét. Ezt teljes mértékben kihasználhatod termékeid népszerűsítésére, alacsonyabb költségek mellett.

A Brand Testing Club tesztelései során is UGC-t generálunk

A fényképek, videók és más típusú tartalmak készítése és megosztása a tesztelőink számára kötelező. A márka számára ez olyan tartalomhullámot eredményez, amely érdekes a közösségi média algoritmus számára és támogatja a SEO-t. Emellett szabad kezet kapsz arra is, hogy az anyagokat a reklámozásban használd fel. Tudj meg többet, és tesztelj velünk még ma!

Hivatkozások

  1. Bonelli, S. (2022, March 3). 70% of consumers will leave a review for a business when asked. Search Engine Land.
  1. Smith, A. (2022, November 12). How the Right Incentive Can Help You Generate More Reviews. PowerReviews.
  1. studioID. (2021, April 22). 10 Ideas for Getting More User-Generated Content.

Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.

Kategóriák

Typy blogov

Legújabb cikkek

Kövesse a linkedinünket

Testuj.to

Kövesse facebook oldalunkat

A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram