2. 8. 2023

Az elavult értékelések csökkentik a konverziót. Hozd helyre!

Mikor jöttek létre a termékeidről szóló legrégebbi értékelések? Mondjuk fél éve? Ebben az esetben a potenciális ügyfelek 38%-át veszíted el naponta, és a konverzió is vészesen csökken. Ez egy új felmérés eredményein alapul, amely egyértelműen kimondja, hogy az értékelések aktualitása gyakran fontosabb, mint a mennyiség vagy a csillagok száma. Mai cikkünkben arról írunk, hogy mit tehetünk ez ellen.

Amikor az emberek véleményeket keresnek, azt szeretnék, hogy azok a lehető legfrissebbek legyenek

Egy új felmérés szerint a vásárlók 97%-a számára fontos, hogy mikor jött létre az értékelés. A legtöbben alaposan megvizsgálják ezt, és kétség esetén a versenytársakhoz fordulnak. A hatás mögött meghúzódó pszichológiai mechanizmus logikus - a piac dinamikusan változik, minden információ gyorsan elavul. Az ügyfelek tisztában vannak ezzel, ezért a legfrissebb információkat keresik. Pontosan mennyi az az idő, amely megkülönbözteti a friss és a "lejárt" értékelést? Ha a legtöbb márkához hasonlóan te is hat hónapra vagy egy évre tippelsz, akkor mindenképp olvass tovább.

Az értékelések “szavatossági ideje” három hónap

Az egyéves vélemények a vásárlók több mint felét eltántorítják a termék megvásárlásától, 38%-uk pedig már 3 hónap elteltével is kételkedik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 10 vevőből legalább 4-et elveszít a márka. A Z generáció esetében a hatás még erősebb, a több mint 3 hónapos értékelések 44%-ukat elriasztják a vásárlástól. Ami még rosszabbá teszi a helyzetet, az az, hogy a megkérdezett generációk egyikében sem haladta meg az 50%-ot azoknak a száma, akiket egyáltalán nem érdekel a vélemények keletkezési dátuma.

Az eladók számára ezek az adatok egyértelmű tényt jeleznek - ha nem újítod meg rendszeresen és gyakran az értékeléseket, akkor a konverziók esélye több mint felére csökken.

Leginkább az új márkák és termékek esetében számít az értékelések kora

Az emberek 86%-a számára a friss vélemények különösen akkor fontosak, amikor először vásárolnak egy új márkától

Leginkább az elektronikai, az egészségügyi és szépségápolási, a ruházati, cipő és kiegészítő kategóriák termékeivel szemben tanúsítanak óvatosságot. Ez logikus, mivel manapság az ilyen típusú termékek fejlődnek a leggyorsabban, és a vásárlók szeretnek lépést tartani a legújabb divattal. Akár néhány hónap is sokat számíthat egy menő új termék és a bukás között.

Hogyan biztosíthatod, hogy az értékelések naprakészek legyenek, és a konverziók növekedjenek??

Az emberek 77%-a három hónapnál nem régebbi értékeléseket szeretne látni, 34%-uk pedig a végletekig elmegy, és legfeljebb egy hónapos szövegeket találjon. Érd el őket a következő tippekkel:

  • Tedd lehetővé a vélemények dátum szerinti szűrését. Ez megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy megnézzék a legfrissebb értékeléseket, és megbizonyosodjanak arról, hogy még mindig olyan jó a termék, mint régen.
  • Rendszeresen gyűjts értékeléseket. Kérd őket minden vásárlás után, hírlevélben vagy a közösségi médiában. Minimális befektetéssel folyamatos szövegáramlásra tehetsz szert.
  • Már 90 nap is eltelt, és még mindig nincsenek új értékelések? Itt az idő cselekedni! Ebben az esetben már túl vagy a három hónapos fogyasztási időszakon, és el kell kezdened aktívan gyűjteni az értékeléseket.
  • Dolgozz velünk. Termékedet törzsvásárlók fogják tesztelni, nem fogják elmulasztani az értékelés megírását, és az eredmény információban gazdag szöveg lesz. Kérj időpontot tőlünk, és szervezz rendszeres tesztelést, hogy az értékelések soha ne veszítsék el aktualitásukat.

Források

1) Team, P. (2022, April 25). The Power of Review Volume & Recency. PowerReviews.


Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.
A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram