18. 7. 2023

A Z generáció a digitális világban él, a sok minőségi értékelést természetesnek tekinti

Az internetes világ számukra a második legtermészetesebb dolog az életben. Gyakorlatilag folyamatosan online vásárolnak, élik a trendeket, hallgatnak a minőségi social proofra, és adnak az influencerek véleményére. Hogyan jönnek mindehhez a vélemények? Tudj meg többet a mai cikkünkből.

A Z generáció 1990 és 2010 között született

Tehát egy viszonylag fiatal korosztályról van szó, de ez semmilyen módon nem korlátozza gazdasági tevékenységét:

  • Más generációkkal ellentétben nagyon kritikusak. Akár szolgáltatást, akár terméket vásárolnak, fontos számukra, hogy az ígért minőséget megkapják. És ha a márka csalódást okoz nekik, nem félnek megszólalni vagy egyenesen bojkottálni azt.
  • Szívesen fizetnek többet egy termékért, ha az igazodik az értékrendjükhöz. Például 73%-uk hajlandó akár 10%-kal többet fizetni egy fenntartható alternatíváért.
  • De általában takarékosak. Sokuk a gazdasági válság idején nőttek fel, szüleik mellett, ez pedig megtanította őket gazdaságosan és impulzusmentesen vásárolni.
  • Az online a mindent jelenti. 60%-uk használja a közösségi médiát új termékek felfedezésére, 48%-uk pedig közvetlenül vásárol is rajtuk keresztül. 70%-uk kedvenc influencere véleményére hagyatkozik vásárláskor.

A vélemények felbecsülhetetlen értékűek a Z generáció számára

Az értékelésék segítségével mindenről meggyőződnek a termékkel kapcsolatban - a termék minősége, márkaértékek és más vásárlók értékei. Az alábbi felmérésből bővebb tanácsokat szűrhetünk le:

  • A csillagok száma fontos, de a szöveg fontosabb. A Z generáció 63%-a megtalálja bennük az összes szükséges információt, amelyet figyelembe kell vennie a vásárlás előtt.
  • Az értékelések mennyisége a Z generációnak sokkal többet számít, mint bármely korábbi generációnak. A válaszadók 84%-a számára ez a legfontosabb tényező az általa újként érzékelt termékek/márkák esetében.
  • A vizuális tartalom abszolút “must have”. A Z generáció 99%-ánál növeli a vásárlás valószínűségét, ami igazán lenyűgöző statisztika az online marketingben.
  • A hamis vélemények nyugtalanítják a Z generációt, ugyanúgy, mint a túlzottan tökéletes értékelések. Ugyanis mindkettő esetleges kétes értékesítési gyakorlatokra utal, ami pedig egyértelmű “dealbreakert” jelent a Z generáció számára.
  • A minőségi értékelések akár 75%-kal is csökkenthetik a termékvisszaküldés kockázatát.

Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.

Kategóriák

Typy blogov

Legújabb cikkek

Kövesse a linkedinünket

Testuj.to

Kövesse facebook oldalunkat

A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram