22. 3. 2023

A vélemények minőségi információforrást jelentenek. Hogyan hasznosítsuk ezt?

Az értékeléseknek nemcsak a vásárlóknak tudnak segíteni. Gondos elemzéssel hasznos információkat nyerhetünk ki belőlük a SEO, a termékfejlesztés, a reklámozás és általánosan a marketing szempontjából. Mai cikkünkben bemutatjuk, hogyan hasznosíthatod ezeket az információkat.

A vélemények végtelen inspirációt jelentenek a reklám szempontjából

Olyan korban élünk, amikor már nincs szükség zseniális marketingszakemberekre és pszichológusok csapatára ahhoz, hogy megértsük, mit szeretnének az emberek - hisz ezt ők maguk mondják el az értékeléseken keresztül. Neked csak annyit kell tenned, hogy meghallgatod és logikusan elemzed az összes információt

  • Figyelj a konkrét szavakra és kifejezésekre. Milyen melléknevek hangzanak el leggyakrabban? Milyen szófordulatok? Mihez hasonlítják a terméket? Ezekből az információkból könnyen összeállíthatsz olyan értékesítési érveket, amelyeket az emberek valóban megértenek, mert az ő nyelvükön szólnak.
  • Határozd meg a termék azon elemeit, amelyeket az emberek a legtöbbször említenek. Tetszik nekik a porszívó ergonomikus fogása? Vagy az, hogy a nehezen elérhető helyeket is el tudják vele érni? Tetszik nekik, hogy praktikus a zseb a nadrágon, vagy a pamut minőségét dicsérik? Ez segít neked megtalálni és megfogalmazni a terméked USP-jét vagyis az egyedi értékesítési tulajdonságokat, illetve azt is, hogy mit érdemes a marketingkampányban hangsúlyozni.
  • Az értékelésekben található fényképek és videók alapján egyfajta képet kaphatsz arról, hogy az átlagember hogyan használja a termékeidet, és azok hogyan mutatnak az otthonukban. Inspirálódj belőlük a bannerek, Reels-ek és egyéb promóciós videótartalmak tervezésekor. Az eredményt mindig ismerősnek és természetesnek fogják érezni az emberek, mert szó szerint az ő életüket fogja tükrözni, nem pedig mesterséges értékesítési helyzeteket.

Az értékelések tartalma felpörgeti a SEO-t

Nagyon valószínű, hogy a vásárlók ugyanazokat a szavakat és kifejezéseket használják a vélemények írásakor, mint az online kereséskor. Használd ki ezt, elemezd az értékeléseket, és válogass ki belőlük kulcsszavakat, short tail és long tail kulcsszavakat egyaránt.

Az értékelésekben megtalálsz mindent, amit a hibakereséshez és a termékfejlesztéshez tudnod kell

A vélemények nemcsak a reklámalkotásban, az elemzésük megkönnyíti a gyártási folyamatot is.

  • Az ügyfelek szó szerint elmondják, hogy mit szeretnek és mit nem szeretnek a termékekkel kapcsolatban.
  • Ha ugyanaz a negatív megjegyzés ismétlődik újra és újra, egyértelmű jelzés, hogy változtatni kell a termék azon részén, amely nem tetszik a fogyasztóknak.
  • Bizonyos elemek ismételt dicsérete szintén aktivitásra kell, hogy sarkalljon. Gondolkodj el azon, hogyan lehetne ezeket még továbbfejleszteni, vagy hogyan lehetne ezeket a jellemzőket beépíteni a kínálat többi termékébe.

A külföldi vélemények nagyszerű forrást jelentenek a piacelemzéshez

Ha egy új márkával lépsz piacra, vagy egy új (külföldi) piacra szeretnél terjeszkedni, valószínűleg megpróbálod felmérni, hogyan teljesítenek mások. És bár erre vannak bonyolult szakértői módszerek, szerintünk ismét az a legjobb, ha megnézed, mit gondolnak a konkurenciáról a saját ügyfeleik.

  • Az értékelések mennyiségéből és a csillagok átlagos számából kitalálhatod, hogy ki a legnagyobb riválisod.
  • Figyelje meg, milyen benyomásokat keltenek az emberekben a versenytársak termékei. Így megbecsülheted, hogy milyen érzelmi szinten kell mozognod, hogy megvásárolják a termékedet.
  • Tekintsd át, hogy az emberek mely termékjellemzőket dicsérik és melyeket kritizálják. Ezáltal gyorsan képet kaphatsz saját előnyeidről és a piac potenciális hiányosságairól.

Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.
A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram