8. 11. 2022

A márkabizalom mint tudomány: mit mond a pszichológia és a neurológia a márkaépítésről

A sikeres márkaépítési terv alapos ügyfélelemzésen alapul. Vásárlási döntések, elvárások, igények. Az embereket évszázadok óta tanulmányozó tudományterületek - a pszichológia és a neurológia - tudnak róluk a legtöbbet. Mai blogbejegyzésünkben ismertetjük a legfontosabb megállapításokat.

Főszerepben az oxitocin

Neurológiai szempontból a bizalom érzése az oxitocin hormonhoz kapcsolódik. Szintjének mérésével a tudósok akár 84%-os sikerrel meg tudják jósolni, hogy az ügyfél vásárolni fog-e. Az oxitocinszint félszeres emelkedéséhez közel 16 ezer forintos kiadásnövekedés kapcsolódhat.

Mi szabadítja fel a legtöbb oxitocint? A kedves viselkedés, a szemkontaktus, az aktív hallgatás vagy egy egyszerű kézfogás.

A márka iránti bizalom (brand trust) kritikus fontosságú a kockázattal járó termékek esetében

ANewcastle-i Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy mi befolyásolja a vásárlási döntéshozatalt a kockázattal járó termékek esetében (biztonsági berendezések, gyógyszerészeti termékek, pirotechnikai termékek stb.).

Az állandó kínálat esetében a puszta ismertség és az alacsony ár játszott szerepet a vásárlásban. A kockázat növekedésével azonban a bizalom kezdett dominálni a döntéshozatal során.

Ha az Ön termékei a kockázati kategóriába tartoznak, tekintse a márka iránti bizalmat értékesítési stratégiája kritikus pontjának.

Mi a legegyszerűbb módja a márka iránti bizalom növelésének? Az ismerősség.

A márka iránti fogyasztói bizalom megteremtésének számos mechanizmusa van. A legegyszerűbb az “ismerőssé” válás.

Az emberek erősen kedvelik azokat a dolgokat, amelyeket gyakran látnak, mert ismerősnek érzik őket, és nagyobb valószínűséggel bíznak bennük. A pszichológiában ezt a jelenséget puszta expozíciós hatásnak vagy ismerősségi hatásnak nevezik. A marketingben ez nem ismeretlen. Ez az oka annak is, hogy fizikai és digitális világunkat elárasztják a reklámok. Nem mindig próbálnak eladni - sokan csak emlékeztetni próbálnak.

A rossz UX mint kockázati tényező

Mi a közös egy rosszul optimalizált weboldalban, egy rendezetlen alkalmazásban és egy Comic Sans betűtípust használó könyvjelzőben? A kiégett agyú ügyfél.

Szakmailag ezt magas kognitív terhelésnek nevezik, és ez az állapot, amit még véletlenül sem szeretnénk előidézni a potenciális vásárlókban.

Egyik hatása ugyanis az, hogy növekszik a bizalmatlanság azzal szemben, amit mondani szeretnének. Minél jobban megterheli kognitívan az ügyfeleket valami, annál inkább problémaként érzékelik, amit aztán veszélyként értelmeznek, és kilépnek.

Tehát semmiképpen se vegye félvállról az UX-et.

Úgy bízunk a márkákban, mint a barátainkban - a márkának emberi aspektusokkal kell rendelkeznie

A Lüneburgi Egyetem tanulmánya szerint az emberek ugyanúgy érzékelik a márkákat, mint az emberi arcokat.

A kutatócsoport 18 jól ismert márkát mutatott meg a felmérés résztvevőinek, majd nyomon követte, hogy az emberek mennyire tartják megbízhatónak a márkák által képviselt vállalatokat. Az eredményeket összehasonlították egy korábbi vizsgálattal, amely ugyanezt tette, de emberi arcokkal.

A következtetés az, hogy az agy által a márkák felismerésére és értékelésére használt mechanizmusok nem különböznek azoktól, amelyeket az arcok esetében használunk. Ugyanúgy érzékeljük a márkákat, mint a körülöttünk lévő embereket. Nem valószínű, hogy a bizalom mechanizmusai túlságosan eltérőek lennének.

A marketing az emberektől és az emberekért van - soha ne feledkezzünk meg az emberi aspektusról.


Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.

Kategóriák

Typy blogov

Legújabb cikkek

Kövesse a linkedinünket

Testuj.to

Kövesse facebook oldalunkat

A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram