14. 3. 2023

A csillagok önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a véleményekre: az ügyfeleknek hosszú szövegekre van szükségük

A blogunkon nemrégiben megjelent bejegyzések egyértelműen azt sugallják, hogy minél több véleményed van, annál jobb a vállalkozásodnak. Talán örömmel nyugtáztad, hogy a termékek értékeléseit illetően valóban magas számok körül mozogsz. Szép munka. De van egy másik tényező is, amit figyelembe kell venni. És ez az értékelés hossza. Ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy minden értékelés legalább 250 karakter hosszú legyen. És mit gondolnak erről maguk az ügyfelek? Meríts ihletet egy átfogó felmérés eredményeiből, amelyből kiderül, hogy a vásárlók milyen hosszúságú szövegeket szeretnének.

A vélemények hossza a tartalom után a második legfontosabb tényező

Az ügyfelek 68%-a1 szándékosan keres hosszú értékeléseket vásárlás közben. A túlnyomó többség ezt legalább alkalmanként megteszi. Csak a hosszan kifejtett vélemények során tudnak meg mindent, amire szükségük van. Csak a "szuper", "ajánlom" vagy a nagyon gyakori és semmitmondó "ajándék volt" nem elég. Szükségük van arra, hogy minden részletet aprólékosan elemezzenek, és megerősítést kell találniuk az értékelésekben, hogy nem járnak majd rosszul a vásárlással.

Ezért nem meglepő, hogy az emberek mindössze 12%-a2 elégszik meg azokkal a kivonatokkal és összefoglalókkal, amelyet a legtöbb értékesítő használ munkája lerövidítésére, és a túlnyomó többség inkább mindig átkattint a teljes szövegre. És pontosan ezek a becsületes olvasók költenek a legtöbbet, mert tudják, hogy megbízhatnak a termékben.

Pontosan milyen hosszúak legyenek az értékelések?

A legújabb elemzés3 azt mutatja, hogy szükségtelen egy bizonyos számra korlátozni az értékelés hosszát. Például már a 250 vagy annál több karakterből álló vélemények kielégítik a legtöbb vásárlót, és egy stabil márka benyomását keltik, bevált termékekkel. De a legjobb, ha ezt a számot az alacsonyabb minimumnak tekintjük. A vélemény hosszának növekedésével a hatás is növekszik, és ennek köszönhetően például 500 vagy több karakteres szöveg esetében akár 200%-kal is nagyobb a valószínűsége annak, hogy a vásárló megtalálja a szövegben, amire szüksége van, és vásárol.

És hogyan befolyásolja az értékelés hossza a SEO-t?

Határozottan pozitívan. Minél hosszabb a szöveg, annál valószínűbb, hogy minden releváns kulcsszót tartalmazni fog, mind short tail, mind long tail formában. Egyszerűen fogalmazva, minél részletesebben ír egy ügyfél, annál valószínűbb, hogy megemlíti az összes releváns kulcsszót, amelyet ő és mások is használnak kereséseik során, ez pedig közvetlenül befolyásolhatja a szövegek láthatóságát a Google robotok számára.

4 tipp, hogy hogyan szerezd meg a lehető leghosszabb véleményt az ügyfelektől

A vásárlók szeretnek véleményeket olvasni, de írni már kevésbé. Szerencsére van néhány bevált stratégia, amely ezt hatékonyan támogatja:

  • Adj hozzá egy karakterszámlálót az értékelő űrlaphoz. Az ügyfél visszajelzést kap gépelés közben, és finoman emlékezteti őt arra, hogy néhány karakter nem elég. Interaktív elemeket is hozzáadhatsz, például információkat arról, hogy az utolsó ügyfél mennyi ideig írt véleményt, vagy általában mi az átlagos hossza az oldalon található értékeléseknek. Röviden, bármi, ami elgondolkodtatja az értékelőt, és hozzáfűz néhány extra mondatot.
  • Segítsd az értékelőket megfelelő űrlapszerkezettel. Egy üres ablak ijesztőnek tűnik, és nem mindenki tud spontán írni. Ezért célszerű az űrlapot több konkrét kérdéssel felépíteni (Mi tetszett? Mi nem tetszett? Hasznosnak találta X-et?), amelyekre könnyű lesz válaszolni. Ez az értékelést mechanikusabbá teszi. Ezután a rendszer egyszerűen összerakja az egyes kérdésekre adott válaszokat, és egyetlen tömör és hosszú, információval teli szöveget kapsz.
  • Bátran jutalmazd a hosszú kritikákat. Plusz pontok a hűségprogramba, kedvezmények, tesztminták vagy akár az új termékekhez való korai hozzáférés mind vonzó lehet.
  • Emlékeztesd az értékelőket, hogy a vélemények mindenkinek segítenek. A legtöbb ember számára motiváló a lehetőség, hogy segítsen valakinek, még akkor is, ha ez csak egy kis fejlesztést jelent a terméken. Ha elmagyarázod nekik, hogy pontosan ezt fogják elérni azzal, hogy többet írnak az értékelés során, akkor a vélemények csak növekedni fognak.
  • Teszteltess. Ha egy csomó minőségi és tartalmas véleményre vágysz, nézzük meg, hogyan tudunk neked ebben segíteni.

Források:

  1. Team, P. (2022, March 10). Beyond the Basics: Key Information Shoppers Look for in Product Reviews. PowerReviews. https://www.powerreviews.com/insights/information-shoppers-want-product-reviews/
  2. Team, P. (2022, April 29). Ratings & Reviews Benchmarks: Review Length. PowerReviews. https://www.powerreviews.com/benchmarks/review-length/

Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.
Newsletter formulár (HU)

Kategóriák

Typy blogov

Legújabb cikkek

Kövesse a linkedinünket

Testuj.to

Kövesse facebook oldalunkat

A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram