13. 7. 2023

8 helyzet, amikor a legtöbbet hozhatod ki értékeléseidből

A vélemények azért adják el a terméket, mert a vásárlók nyelvén beszélnek, és pontosan azt kommunikálják, ami az embereket érdekli. Ez olyan golyóálló social proofot hoz létre, amely megbízhatóan elindít még egy vadonatúj terméket is. Tanuld meg, hogyan használhatod fel teljes mértékben ezeket az előnyöket, a piaci bevezetés minden szakaszában.

Barátoktól kapott tanácsok alapján vásárolunk legszívesebben

Pontosan így tekintenek az ügyfeleid a véleményekre. Az internetes termékértékelések úgy szólnak hozzájuk, mint egy jó barát, akire számíthatnak. Így nem csoda, hogy az emberek közel 75%-a megbízik a véleményekben, és a túlnyomó többség számára ezek jelentik a legfontosabb tényezőt a vásárlási döntés meghozatalában.

A vélemények még a vadonatúj termékek esetében is működnek

Igen, és meglepően jól. Egy kutatás szerint a vásárlók 72%-a megbízhatónak tartja a pozitív értékeléssel rendelkező terméket, még akkor is, ha nincs személyes tapasztalatuk vele kapcsolatban. A 18-34 éves korosztály körében ez az arány eléri a 91%-ot.

Az értékelések ugyanis bombabiztos társadalmi bizonyítékot teremtenek. Gondolj rá úgy, mintha egy matrica lenne a terméked csomagolásán: igen, ez a dolog egyszerűen működik. Ha egy termékről elegendő minőségi véleményt találsz, amelyek minden tekintetben dicsérik azt, akkor nincs ok kételkedni benne.

A termékértékelés a promóció barátságos, organikus stílusa

Azzal, hogy nem tűnnek marketingkampánynak, nem keltik az ügyfelekben a manipuláció benyomását. Egyszerűen hétköznapi emberek történeteiről van szó, akik valóban ismerik a terméket, és az olvasóra van bízva, hogy eldöntse, mit kezd az üzenettel. Ez az oka annak, hogy az emberek akár tizenkétszer jobban megbíznak a véleményekben, mint a klasszikus tartalommarketingben.

A reklám részének tekintett vélemények drámaian növelik a hatékonyságot

Tökéletes példa erre a Blenders Eyewear esettanulmánya. Abban a pillanatban, amikor a Facebook hirdetésekhez csillagokkal ellátott értékeléseket adtak hozzá, az átkattintási arány megduplázódott. A CPA 38%-kal csökkent, míg a ROAS 68%-kal nőtt.

Ha vannak vélemények a termékedről, nem kell a márka hangnemét keresni

Minden marketingügynökség azt állítja, hogy beszéli az ügyfél nyelvét, de a valóságban legfeljebb csak próbálkozik. A vevők valódi nyelvét maguk a vásárlók beszélik. És ezért olyan értékes az értékelések tartalma. Olyan módon írnak a termékről, amely megszólítja a hétköznapi embereket, nem csavarják a szavakat, nem játszanak meg semmit, és egyenesen a lényegre térnek.

Az értékelések könnyen láthatóvá tesznek még egy ismeretlen terméket is

És nem csak a SEO-t támogató pozitív előnyeinek köszönhetően. A pozitív vélemények mennyisége trendet is teremthet, különösen, ha ügyesen használod őket hirdetéseid részeként, például a közösségi médiában.

A vélemények segítenek feltárni az esetleges hiányosságokat

A vélemények nem csak a vásárlóknak szólnak, hanem neked is. Különösen az előtesztelési időszakban jelentenek értékes adatforrást arról, hogyan használják az emberek a terméket, hogyan működik, és hol kell még valamit javítani rajta.

A termékpromóció minden szakaszában támogatni fognak az értékelések

  • A visszajelzéseknek köszönhetően 100%-ra finomhangolhatod az új terméket, így maximális magabiztossággal léphetsz vele a piacra.
  • A promóció kezdeti szakaszában, amikor még senki sem ismeri az új terméket, az értékelések gyorsan megteremtik a trend érzetét és a nagyon fontos social proofot, amelynek köszönhetően könnyedén felveheted a versenyt a már befutott játékosokkal is.
  • A termék reklámozása során nem pazarold az időt és a pénzt a hangnem kitalálására. Bízd ezt magukra az ügyfelekre. Ők pontosan azt mondják el egymásnak, amit tudni akarnak, olyan szavakkal, amelyeket valóban értenek.
  • Ha a vásárló tétovázik, ismét a vélemények lesznek a döntők. Már 5 pozitív értékelés elegendő ahhoz, hogy majdnem megháromszorozza a termék eladási esélyét.
  • A termékértékelések fokozatos kiépítésével gyorsan megbízható márkává válhatsz, még azok körében is, akik még soha nem hallottak rólad.

Feliratkozás hírlevélre

Ha rendszeresen szeretne menő cikkeket kapni, iratkozzon fel.
A Brand Testing Club egy új marketingeszköz, amelynek célja, hogy segítse a márkákat a termékek tesztelésében és az értékelések generálásában Európa-szerte, a tesztelőktől származó egyéb hiteles tartalmakkal együtt. Ily módon felbecsülhetetlen értékű reklámot készítünk, amelyre az ügyfelek hallgatnak.
Ne aggódj, körülbelül hetente egyszer küldünk e-mailt, és nem spammelünk.
© Copyright 2022 - Brand Testing Club - Made by Digiamo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram